-12 C
Bor
22, feb, 2024

Služba Hitne pomoći dobila još jedan „Reanomobil“

Hitna služba borskog Doma zdravlja danas je dobila još jedno novo ambulantno vozilo – „Reanomobil“ za čiju nabavku je iz budžeta grada Bora izdvojeno 7,5 miliona dinara.

Vozilo je opremljeno svom neophodnom, najsavremenijom opremom za rad na terenu, tako da Hitna služba sada trenutno ima tri vozila.

„Ovo vozilo je od velikog značaja za naš grad i našu službu. Zahvalni smo lokalnoj samouptavi koja je imala sluha da nam izađe u susret i nabavi ovakvo vozilo. Opremljeno je kompletno, što je jako bitno da bi mi stigli na vreme do svakog mesta i kako bi mogli da pacijentima pružimopomoć u vozilu, jer ovo je naša mala ordinacija“, naglasila je dr Vesna Bućan Mihajlović, načelnik Hitne službe Doma zdravlja u Boru.

 

Iz budžeta grada Bora ove godine je za nabavku neophodne medicinske pomoći izdvojeno preko 400 miliona dinara. Između ostalog, obezbeđeni su novi skener, ultrazvučni i rendgen aparati, laparaskopski stub, kao i uređaji neophodni za Odeljenje anestezije.

„Nastavljamo da ulažemo u opremu i kvalitet usluga koju pružaju naši medicinski radnici i u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici. Sa našim lekarima je dogovoreno da i sledeće godine obezbedimo još jedno ovakvo vozilo, a kako bi održali kvalitet voznog parka koji je neophodan u pružanju pomoći našim sugrađanima, na svake tri godine ćemo kupovati po jedno novo vozilo. Ono što nas čeka već naredne godine jeste opremanje lokacije za izgradnju nove bolnice preko puta Doma zdravlja. Grad Bor će preuzeti obavezu opremanja lokacije i sa Ministarstvom zdravlja i budućim ministrom dogovoriti kako, da kao grad, participiramo u izgradnji nove bolnice“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je dodao da je obaveza i zadatak lokalne samouprave da osnaži i poboljša zdravstveni sistem, u cilju kvalitetnije zdravstvene zaštite.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here