13 C
Bor
14, apr, 2024

Još jedna sednica Gradskog veća pred zasedanje Skupštine grada

Za nastavak izgradnje obilaznice od pekare preko Nikoličevskog puta do teretne obilaznice na ulasku u Zijin, odnosno Štulc i davanje na licitaciju  javne površine grada Bora za izgradnju šoping centra, saglasnost su dali članovi Gradskog veća, a konačnu reč imaće odbornici na zasedanju Skupštine grada u petak, 14. oktobra.

„Obilaznica je bitna zato što će u potpunosti rasteretiti teretni saobraćaj i ulaz u sam grad. Naredne godine mora se završiti tehnička dokumentacija za izradu treće  saobraćajne trake iznad pekare na ulaz u grad, tako će se u naredne dve godine u potpunosti izbaciti teretni saobraćaj iz zone kretanja  javnog prevoza na teritoriji grada Bora. Projekat će se sigurno realizovati u saradnji sa putevima Srbije“ naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ukupna vrednost izrade plana detaljne regulacije je 11 miliona dinara, a sredstva su predviđena budžetom za 2023 godinu. Neophodno vreme za izradu dokumentacije je godinu i po dana, nakon čega će se ući u izradu projekta i realizaciju izrade obilaznice.

Usvojena je i Odluka o otuđenju katastarske parcele na kojoj je predviđena izgradnja šoping centra, a na kojoj se nalaze sportski tereni.

„Pri završetku je projekat izgradnje novog sportsko rekreativnog centra u naselju Metalurg kod Tehničke škole. Kada se sve završi dobićemo najsavremeniji sportski kompleks na novoj lokaciji. Biće izgrađen fudbalski teren, koji će biti dat na korišćenje FK Mali Bor,  balon hala za tenis, tereni za tenis na otvorenom, balon hala za potrebe škola koje nisu imale uslove za treniranje i obavljanje fiskulturne nastave i otvoreni tereni za male sportove“ obrazložio je gradonačelnik.

Javni poziv za prodaju parcele biće raspisan nakon što Skupština grada usvoji Odluku. Početna vrednost površine od 5,6 hektara sa svim terenima je 293 miliona dinara. Gradonačelnik je dodao da za sada postoje četiri potencijalna kupca, koji će imati rok od maksimalno dve godine  za izgradnju šoping centra.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here