-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Prijem za Uroša Krstića svetskog šampiona u kik boksu

Aktuelni šampion Evrope u kik boksu, sedamnaestogodišnji Uroš Krstić od nedavno je i Svetski šampion. Tim povodom u Gradskoj upravi organizovan je svečani prijem.

Uroš je na Svetskom prvenstvu koje je održano u Italiji osvojio prvo mesto u konkurenciji starijih juniora u disciplini low kick. U prvom meču savladao je kik boksera iz Švajcarske, a u drugom je bio bolji od takmičara iz Izraela.

„Кao aktuelni prvak Evrope prošle godine, bio sam nosilac grupe i imao sam tri meča, sva tri su bila teška, ali najteži je bio finalni sa Italijanom. Pripreme su bile teške, ali to tako mora kako bi napravili što bolji rezultat. Zahvaljujem se sastavu reprezentacije Srbije i mom treneru Siniši Vladimiroviću i partnerima na treningu što su mi pomogli da ovo takmičenje bude mnogo lakše. Podrška Grada Bora dala mi je veću motivaciju da idem dalje i da budem što bolji“, ispričao je Uroš Кrstić.

Na ovom prvenstvu Srbija je imala 18 finala i osvojila 14 zlatnih medalja.

„Bor postaje grad svetskih šampiona u određenim sportovima. Ime Uroš Кrstić, mlado dete iz Bora piše istoriju kik boksa u Boru. Mi smo u obavezi da i ove i narednih godina podržimo individualni sport. Definitivno je Bor grad i kik boksa i džudoa i svih drugih sportova koji donose medalje. Mi se ponosimo ovakvim uspesima. Hvala Urošu, hvala Stručnom štabu, hvala roditeljima koji su mu dali podršku. Lokalna samouprava će se potruditi da obezbedi još bolje uslove za razvoj sporta, kako bi Grad Bor iznedrio još ovakvih sportista kao što je Uroš“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Na Svetskom prvenstvu za kadete, mlađe i starije juniore u Italiji, takmičari iz naše zemlje zabeležili su zapažene rezultate, istakao je Siniša Vladimirović, trener Kik boks kluba „Bor“.

“ Osvojenih 14 zlatnih medalja reprezentacije govori da se samo dobro radi i da je u pitanju jedan stručan rad. Dobro se radi po svim klubovima u Srbiji i vrhunski rezultat je neizbežan. Svakako ćemo nastaviti da radimo, samo da je tu zdravlje i nadamo se da ćemo ponoviti rezultat sledeće godine. Do sledećih takmičenja radimo na tome da uvedemo i mlađe naraštaje u sport koji će da naslede ove šampione“, istakao je Vladimirović.

Naredno takmičenje na kome će učestvovati 6 članova iz Kik boks kluba „Bor“ biće u Senti, a kako kaže Siniša Vladimirović, klub ima još nekoliko takmičara koje tek treba ubaciti u „takmičarski pogon“.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Bora.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here