14 C
Bor
14, apr, 2024

Jelena Ristić: Rad Centra za socijalni rad u Boru u skladu sa zakonima

Nakon što je Gradski odbor Stranke slobode i pravde podneo prijavu protiv Jelene Ristić, v.d. direktora Centra za socijalni rad u Boru, zbog, kako su rekli na konferenciji za novinare, malverzacija i zloupotreba prilikom dodele novčane pomoći, v.d. ove ustanove izjavila je da Centar za socijalni rad u Boru postupa u skladu sa zakonima i propisima.

„Centar za socijalni rad u Boru u postupanjima primenjuje sva zakonska akta i zakone koje je propisala Republika Srbija, a to su pre svega Porodični zakon i Zakon o socijalnoj zaštiti. Pre donošenja Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, Centar za socijalni rad u Boru imao je interni tim koji je postupao u svim slučajevima nasilja u porodici, pre svega kada su u pitanju deca, stariji, nemoćni i žene, a poseban akcenat je bio stavljen na partnersko nasilje“, rekla je Jelena Ristić na konferenciji za novinare.

U Centru za socijalni rad, potrebne usluge, u okviru svojih poslova, građanima pruža pet stručnih radnika, pet voditelja slučajeva i dva pravnika.

Materijalna davanja koja se ostvaruju preko Centra za socijalni rad u Boru, određena su zakonskim procedurama i  prema načinima podnošenja zahteva.

„Nakon stupanja na snagu Zakona o socijalnoj karti, po svakom podnetom zahtevu sva dokumentacija se unosi elektronskim putem, umrežena je i nema prostora ni mogućnosti za bilo kakvu zloupotrebu ili neosnovano korišćenje bilo kog materijalnig davanja. Pripravnost stručnih radnika uređena je kroz Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada Centra za socijalni rad,  što znači da se po prijavi građana ili institucija brzo reaguje, a svi stručni radnici su u obavezi da u slučaju pripravnosti postupaju”, dodaje Jelena Ristić.

Centar za socijalni rad u Boru uveo je praksu otvorenih vrata, svakog petka od 13 časova u prostorijama Centra. Svi građani koji imaju potrebu za uslugama koje pruža Centar, a nisu u mogućnosti da lično dođu, mogu se za pomoć obratiti putem telefona 030/422-589.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here