12 C
Bor
29, sep, 2023

U Boru održan 20. Memorijalni turnir „Novica Pauljičić“

Na dvadesetom Memorijalnom  turniru u bodi bildingu „Novica Pauljičić“ koji su organizovali Bodi bilding klub „Partizan“ i grad Bor, učestvovalo je trideset takmičara iz Srbije.

U Gradskoj upravi je organizovan prijem za goste i učesnike i tom prilikom predsednik Skupštine grada Bora, Dragan Žikić, podsetio je  na slavnog borskog bodi bildera po čijem imenu turnir i nosi ime.

“Novica je zaslužio da se o njemu priča. Bio veliki sportista, reperezentativac bivše Jugoslavije, višestruki  pobednik u svojoj kategoriji u Srbiji i Jugoslaviji, treći u Evropi i kao takav je prezentovao bodi bilding klub u kome je radio, grad Bor, Srbiju i celu Jugoslaviju”, istakao je Dragan Žikić.

 

Od trideset takmičara, koliko je učetvovalo na turniru,  apsolutni prvak je Nikola Zlatanović iz bodi bilding kluba “Partizan” iz Bora. Na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će biti održano u Španiji, učestvovaće i tri takmičara iz Bora.

Bor je jedan od centara razvoja bodi bilding sporta i fitnesa, pa je plan da Memorijalni turnir “Novica Pauljičić” naredne godine dobije međunarodni karakter.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here