-12 C
Bor
22, feb, 2024

Grad obezbedio sredstva za novu radnu mašinu „Hidromek“ za JKP „Vodovod“

U JKP “Vodovod” stigla je nova radna mašina  “Hidromek” vrednosti 12 miliona dinara, za koje je sredstva obezbedio grad Bor.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, je prilikom obilaska ovog preduzeća istakao da je obaveza i zadatak lokalne samouprave da opremi vozni park u javno komunalnim preduzećima kako bi se podigao kvalitet usluga koje oni pružaju. On je podsetio da je JKP “Vodovod” prošle godine  posle 14 godina po prvi put poslovao pozitivno, pre svega zahvaljujući jakom budžetu i  poslovima koje im je poverio grad Bor, a to je pre svega izgradnja vodovoda.  U prethodne 4 godine na teritoriji grada Bora izgrađeno je 129 kilometara novog  vodovoda, što se nikada nije desilo u savremenoj istoriji grada Bora.

“Dobar budžet, dobro poslovanje, dobar privredni ambijent daje mogućnost gradu da vodi računa i brigu o našim javnim preduzećima Naš zadatak i obaveza svih nas je da opremamo vozni park, da ljudima koji ovde rade omogućimo bolje uslove za rad, da razmišljamo o povećnju zarada u javnom sektoru, da ljudi budu adekvatno budu namireni za taj rad i evo iza nas je plod dobre organizacije posla, nove mašine, deo mašina koji je stigao i koje će tek stići”, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, prilikom obilaska ovog preduzeća.

Cisterna za prevoz pijaće vode, koja je letos stigla, prvo je novo vozilo koje je posle 25 godina kupljeno za JKP “Vodovod.

“Grad Bor je mnogo doprineo Vodovodu samim tim što nam je poverio poslove održavanja atmosferske i fekalne kanalizacije, izgradnje vodovoda po selima, održavanja javne rasvete na teritoriji grada Bora. Iz toga smo prihodovali i poslujemo pozitivno, pa smo krenuli u zanovljavanje voznog parka. Iz sopstvenih sredstava opredelili smo 40 miliona dinara i nabavili jednu radnu mašinu, kamion kiper nosivosti 8-10 kubika, dva nova IVEKA nosivosti do 3,5 tona, lade nive. Do kraja godine planiramo da kupimo dva terenska vozila 4X4 koja su nam neophodna za rad na terenu u zimskim uslovima i još tri vozila koja će biti namenjena za prevoz radnika sa potrebnim mašinama i alatom kako bi brže otklanjali kvarove”, istakao je Goran Pavić, director JKP “Vodovod”.

Do kraja godine stići će nove radne mašine i cisterna, najavio je direktor JKP “Vodovod”, a zahvaljujući poverenim poslovima od strane grada stekli su se i uslovi za povećanje zarade zaposlenih već od narednog meseca.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here