7 C
Bor
18, maj, 2024

U JKP „3.oktobar“ stigla nova najsavremenija auto čistilica

Vozni park JKP “3. Oktobar” pojačan je novom auto čistilicom, koja je danas stigla u ovo komunalno preduzeće. Ovo je osma mašina koja je ove godine kupljena  sredstvima iz budžeta grada Bora.

“Mi smo preuzeli obavezu i odgovornost da opremimo  naša javno komunalna preduzeća i dobar budžet, jak budžet i privredni ambijent u gradu Boru daje nam obavezu i zadatak da podignemo kapacitete javno komunalnih preduzeća u interesu komunalnih usluga koje pružaju ka našim sugrađanima. Nastavićemo da podižemo tehniče kapacitete javno komunalnih preduzeća, ali isto tako i da im dajemo dodatne poslove, da im platimo bolje kako bi oni mogli da podignu zarade u preduzećima, i na taj način će pre svega građani dobiti kvalitetniju uslugu” naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Nova auto čistilica  ima tovarni prostor od 5 kubnih metara za utovar smeća koje pokupi na ulici, usisivač koji služi za skupljanje lišća i sistem četki koje čiste i uklanjaju smeće sa kolovoza.

“Ovo je osma nova mašina koja je stigla u 2022. godini. Do sada su stigle dve radne mašine hidromek, 2 kamiona kipera, auto smećar, auto podizač, auto cisterna i sada auto čistilica koja će zameniti pranje i čišćenje ulica, jer je ona toliko jaka da može da zameni 10 radnika na čišćenju ulica. Do kraja  godine stići će još jedan auto smećar što će bitno podići komunalnu uslugu izvoza smeća”, rekao je Radmilo Guševac i zahvalio gradu Boru koji je prepoznao značaj kupovine nove mehanizacije za potrebe JKP 3.oktobar.

Vrednost ove mašine je oko 35 miliona dinara, a iz gradskog budžeta je za novu mehanizaciju izdvojeno blizu million evra.

Naredne godine očekuje se nabavka kombinovane  radne mašine koja će služiti za održavanje rejonskih puteva, još jedna auto cisterna za pranje ulica, kao i buldožer za saniranje gradske deponije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here