13 C
Bor
23, jul, 2024

Od sutra javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu za 2023. godinu

Gradsko veće usvojilo je predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o budžetu grada Bora za 2023. godinu. Javna rasprava počinje sutra, 20. oktobra i trajaće do 3. novembra.

Osnovnim Nacrtom budžeta za narednu godinu planirani budžet iznosi 5,1 miijardu dinara, a najveći deo odnosi se na kapitalne investicije, čak 45 odsto.

Budžet je direktno razvojni, on ima komponentu razvoja infrastrukture i u selu i u gradu. U osnovni nacrt budžeta dodat je početak izgradnje akva parka, početak i nastavak izgradnje vodovoda u Zlotu, Metovnici i gradu, asfaltiranje i u gradu i u selu, za šta će budžetom biti izdvojeno 500 miliona dinara. Mnogo je novih i dobrih projekata za narednu godinu, ali isto tako i obaveza iz prethodnih godina za električnu energiju toplane i vodovoda prema EPS-u, ukupno 400 miliona dinara, dug apotekarske ustanove od 70 miliona i dodatnih 50 miliona za neisplaćene zarade bivšim zaposlenima.  Ideja je da kroz ovaj budžet uredimo i grad i sela, ali isto tako da obezbedimo sigurnost i stabilnost u radu javnih preduzeća kao što smo to radili i dosada“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Javna rasprava počinje sutra i građani  će kroz javnu raspravu moći da daju predloge šta treba uvrstiti u budžet za narednu godinu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here