14 C
Bor
14, apr, 2024

Učenici OŠ „Vuk karadžić“ najuspešniji na olimpijskom treningu sa OTP bankom

Bor je danas bio domaćin drugog ovogodišnjeg „Olimpijskog treninga sa OTP bankom“.

Cilj „Olimpijskog treninga“ je motivisanje mladih da se redovno bave sportom, a namenjen je deci osnovno školskog uzrasta.  U okviru „Olimpijskog treninga sa OTP bankom“ učestvovali su učenici iz svih borskih osnovnih škola. Osnovci su se nadmetali u atletici, rukometu, košarci i odbojci, ali i naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma u druženju sa našim olimpijcem u kajaku, Bojanom Zdelarom.

„Projekat „Olimpijski trening sa OTP bankom” je namenjen vama, osnovcima u nadi da ćete se pronaći u nekom od sportova u kojim danas imate prilike da se oprobate. Iskreno se nadam da ćete nakon ovog dana i nastaviti da trenirate sport u kome se budete pronašli. Vodite se kroz život olimpijskim vrednostima i budite dobri ljudi. Neka vas uspeh vodi do visina Olimpijskih igara”, naglasio je Zdelar.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, OTP banka već šesti olimpijski ciklus zaredom aktivno radi na programima motivacije najmlađih da se bave sportom i edukaciji o osnovnim pravilima sportske igre.

„Nadam se da ćemo uspeti u ovoj nameri i da će većina dece koja je danas učestvovala u Treningu odabrati jedan od predstavljenih sportova i početi aktivno da trenira. Siguran sam da se među njima nalaze naslednici naših olimpijaca. Veliko nam je zadovoljstvo da smo bili domaćini Olimpijskog treninga sa OTP bankom u ovom ciklusu i da se puno osnovaca odazvalo pozivu i takmičilo se za svoje škole”, rekao je Stefan Aleksić, menadžer ekspoziture OTP banke u Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije što je prepoznao Bor kao grad sporta i to zahvaljujući, upravo osnovcima koji se uvek odazovu ovakvim aktivnostima.

„Važno je da svi zajedno naučimo naše mališane sportskim vrednostima i važnosti bavljenja sportom i siguran sam da je ovo još jedna prilika da Bor pokaže da je grad sporta. Na ovakvim prilikama uvek se sa ponosom sećamo naše Bobane Momčilović Veličković, vrhunskog sportiste i olimpijca, čiji sportski uspesi su nam ostavili obavezu da je se zauvek sećamo i pominjemo kao primer pravog sportiste i dobrog čoveka”, istakao je gradonačelnik.

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” bili su danas najuspešniji na olimpijskom treningu i oni su nagrađeni sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 180 hiljada dinara.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here