16 C
Bor
13, jul, 2024

Učenici generacije nagrađeni lap top računarima

Za osam najboljih učenika osnovne i četiri učenika srednje škole koji su poneli epitet učenika generacije, danas je u Gradskoj kući organizovan prijem na kome su im uručeni lap top računari i knjige kao nagrada za njihov uspeh u protekloj školskoj godini.

knjige

Tamara Paunović, član Gradskog veća, istakla je na prijemu da je grad Bor izuzetno ponosan na njih za izuzetna postignuća i ostvarene rezultate na republičkim takmičenjima.

„To su učenici koji su pokazali izuzetne rezultate u protekloj školskoj godini i ove godine im je obezbeđena skromna nagrada u vidu lap top računara i novčane nagrade koja će im biti uplaćena na račune, odnosno na račune roditelja za maloletne učenike. Trudićemo se da i u narednom periodu nagradimo svaki uspeh i trud naših mladih sugrađana, jer oni to zaslužuju“, naglasila je Tamara Paunović.

U toku protekle školske godine 78 učenika ponelo je najveće školsko priznanje, Vukovu diplomu i oni će zajedno sa učenicima koji su na takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta biti nagrađeni knjigama i novčanom nagradom.

Nagrađene učenice, Aleksandra Dimitrijević iz OŠ „3.oktobar“ i Teodora Nikolić iz OŠ „Sveti Sava“ upisale su gimnaziju, matematički smer, i skromno pričaju da su srećne što su među najboljima u svojoj generaciji, ali da su za njihov uspeh zaslužni i nastavnici bez kojih to ne bi bilo moguće.

Aleksandra, Andrija i Teodora
Aleksandra, Andrija i Teodora

Ništa manje skroman nije bio ni Andrija Veljković, učenik OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota, koji je upisao medicinsku školu u Zaječaru,a čija je želja da postane doktor.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here