17 C
Bor
20, jul, 2024

Novi ultrazvučni aparat i za Odeljenje pedijatrije Doma zdravlja u Boru

Na Odeljenje pedijatije Doma zdravlja u Boru , danas je stigao novi ultra zvučni aparat. Vrednost aparata je 8,7 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Bora.

 

„Ovaj aparat mnogo znači, jer smo do sada decu na pregled morali da šaljemo u bolnicu koja poseduje ultrazvučne aparate. To je prilično komplikovano i zbog zakazivanja i zbog vremenskog razmaka, dok mi ne dobijemo zveštaj specijaliste koji je obavio pregled kukova. Ovaj aparat nam skraćuje vreme u smislu praćenja deteta, dok su bebe u savetovalištu pa prilikom pregleda može da se obavi i pregled kukova koji je obavezan  u trećem mesecu života i dalje tokom rasta deteta u prvoj godini života“ naglasila je pedijatar, doktorka Marijana Stojanović Ljubić.

Doktorka je dodala da će se opremanjem Doma zdravlja novim aparatima unaprediti pružanje usluga pacijentima, ali i olakšati rad lekarima.

„Naš zadatak je da svake godine stvaramo uslove da naši pacijenti ovde imaju najbolji dijagnostički pregled i da na taj tačin ubrzamo proces pregleda i lečenja. Bor je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima  razvijen sistem ambulanti u seoskim mesnim zajednicama takav kakav jeste. I tamo ćemo naredne godine investirati u kupovinu nove opreme, EKG aparata, aparate za merenje krvnog pritiska i šećera i svega onoga što je potrebno kako bi  naši pacijenti u selima dobili nivo zdravstvenog pregleda kakav dobijaju i u Domu zdravlja“, istakao je gradonačelnik.

Za neophodnu medicinsku opremu iz budžeta grada Bora, ove godine izdvojeno je  preko 400 miliona dinara. Lokalna samouprava će i naredne godine zajedno sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom nastaviti opremanje ovih zdravstvenih ustanova, dodao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here