15 C
Bor
12, jul, 2024

Sastanak predstavnika seoskih mesnih zajednica i lokalne samouprave

Na redovnom sastanku predstavnika seoskih mesnih zajednica sa gradonačelnikom Bora, Aleksandrom Milikićem i njegovim saradnicima, razgovaralo se o potrebama meštana koji žive u selima na teritoriji grada Bora.

Prethodnih godina je dosta urađeno kada je u pitanju razvoj putne infrastrukture, atarskih puteva i vodovoda, ali je neophodno uraditi još dosta toga kako bi se poboljšali uslovi i kvalitet života meštana, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i dodao da će se na terenu u razgovoru sa meštanima utvrditi šta treba promeniti kako bi se poboljšali uslovi za život na selu.

„Naredne godine očekuju nas veliki radovi i treba da čujemo šta je to neophodno da se radi dalje u toku ove godine, ali i naredne budžetske godine. Imali smo predloge kako da prevaziđemo neka pitanja koja se tiču konkretno života naših sugrađana u selima, nastavak izgradnje vodovoda, početak izgradnje kanalizacije, očekuju nas veliki infrastrukturni projekti u nastavku razvoja putne infrastrukture“, rekao je Aleksandar Milikić..

Naredne godine radiće se na izgradnji vodovodne mreže, kanalizacije, razvoju putne infrastrukture, adaptaciji Domova kulture, uređenju groblja, mostova, ali i rešavanju problema meštana ugroženih rudarskim aktivnostima.

Dragi Čorboloković iz Brestovca naglašava da se ovde 120 godina živi od rudarenja, a kada je bilo problema za pomoć su se obraćali nekadašnjem RTB-u  i gradu Boru i zajednički pronalazili rešenja.

Dragi Čorboloković
„Tako treba i danas da radimo, zajednički i da pomognemo jedni drugima, bez obzira da li je u pitanju Brestovac, Slatina, Metovnica, sve su to naša sela, naši ljudi i treba napraviti jednu zdravu atmosferu, najbolju za život u ovom okruženju“, naglasio je Čorboloković.

 

Sličnog mišljenja je i Danijel Petrović iz Bučja.

„Mi sa lokalnom samoupravom zahvaljujući ovakvim sastancima imamo jako dobru saradnju. Dosta toga smo zajedno uradili i nastavljamo sa zajedničkim projektima. Jedini problem je nedovoljno informacija od strane kompanije Zijin o prostornom planu i o tome šta će se dešavati sa našim selom“, rekao je Petrović.

Za narednu godinu iz budžeta grada Bora biće izdvojeno 250 miliona dinara za uređenje seoskih puteva, a značajno će biti uvećane subvencije za poljoprivredu.

Dogovoreno je da će se sastanci predstavnika seoskih mesnih zajednica sa rukovodstvom grada Bora održavati jednom mesečno.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here