20 C
Bor
20, jul, 2024

Veče za pamćenje, koncert Vladana Vučkovića Paje i Spiritus benda

Gitarista, kompozitor, aranžer, a pre svega Boranin, Vladan Vučković Paja, sinoć je u sali Muzičke škole u Boru, svojim sugrađanima priredio koncert za pamćenje.

Gromoglasnim aplauzom pozdravljena je njegova autorska muzika, prepoznatljiva po tonovima tradicije i klasike, koju je povezao sa svojom autorskom, originalnom muzikom.

Neizbežne su bile kompozicije i njegovih muzičkih idola, Vlatka Stefanovskog i Radomira Mihajlovića Točka, a nije zaboravio ni velikog kompozitora i kako kaže sam Paja, njegovog mentora i drugog oca, Kornelija Batu Kovača.

Iza sebe ima nebrojeno mnogo nastupa, ali kaže da su mu koncerti u rodnom gradu neprocenjivi.

„ Ja sam veliki zaljubljenik  u svoj grad, u svoj zavičaj, detinjstvo, u ljude sa  kojima sam odrastao i uvek imam nekako osećaj da sam im odsvirao jedan ton manje, ili im dao jednu emociju manje. To je teško objašnjiv osećaj rečima, u najkraćem, neka posebna doza odgovornosti prema prošlosti koja se jedino ovde pamti“, naglasio je Paja.

Uz burne apluze koncert je završen vlaškom muzikom obrađenom na Pajin svojstven način.

Sjajnu muziku Vladana Vučkovića upotpunio je njegov „Spiritus bend“, sa poznatim muzičarima, Pericom Kaluđerovićem (klavijture) i Darkom Uroševićem (bubnjevi), takođe Boranima i Vladislavom Filipovićem (bas).

Organizator koncerta bila je „Ustanova Centar za kulturu grada Bora“.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here