7 C
Bor
18, maj, 2024

Održana prezentacija nacrta budžeta grada Bora za 2023. godinu

U bioskopu Zvezda danas su predstavnici Odeljenja za finansije i javne nabavke održali prezentaciju nacrta budžeta grada Bora za narednu godinu, kao i okrugli sto u okviru kojeg je bilo moguće dati konkretne predloge za izmenu nacrta budžeta.

Nacrt budžeta izrađen na 5,18 milijardi dinara, a u skladu sa ostvarenim prihodima i projekcijom do kraja godine, očekuje se da će osnovni budžet biti 6 milijardi dinara. Najveći udeo u budžetu od 41,23 odsto zauzimaju kapitalne investicije, odnosno 2 milijarde i 140 miliona, naglasila je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

„U toku priprema Nacrta o budžetu svi korisnici javnih sredstava dostavili su svoje predloge koji su bili razmatrani i uglavnom su uvršteni u budžet. Jedino što nije moglo biti  uvršteno je što je preko određenih limita koje dobijamo iz ministarstva finansija i ta dodatna sredstva će biti razmatrana u toku izrade predloga budžeta. Što se tiče učešča građana ove godine smo radili na transparentnosti gde su zaposleni u Odeljenju za finansije i javne nabavke bili raspoređeni u gradu na našim budžetskim štandovima u toku avgusta meseca gde su se prikupljali predlozi u naše budžetske kutije“, naglasila je Zorana Gajić.

Nacrtom budžeta, osim za  kapitalne investicije, budžetska sredstva biće uvećana i za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja, ali i unapređenje saobraćajne infrastrukture.

Pristiglo je i 309 predloga građana, koji će biti razmatrani tokom izrade predloga budžeta, s obzirom da su prikupljani tokom celog leta na budžetskim štandovima Odeljenja za finansije i javne nabavke. Predlozi građana uglavnom su bili izgradnja seoskih vodovoda, asfaltiranje ulica i krpljenje udarnih rupa,  na čemu grad godinama unazad radi.

Javna rasprava traje do 3. novembra, nakon koje ide sagledavanje svih predloga, a od 31. oktobra do 2. novembra, u gradu će na više lokacija biti postavljeni štandovi gde će građani moći da daju svoje predloge.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here