-14 C
Bor
22, feb, 2024

Projekat „Topla zima“ komanije „Serbia Zijin Mining“ nastavljen u Brestovcu

Projekat “Topla zima“ koji je pokrenula kompanija “Serbia Zijin Mining“ sa ciljem da se za 50 najugroženijih porodica  u selima Slatina, Brestovac i Metovnica obezbedi ogrevno drvo, nastavljen je u Brestovcu.

Četrnaestočlana porodica Milošević iz ovog sela jedno je od domaćinstava za koje je kompanija obezbedila 5 metara drva za predstojeću zimu.

„Situacija je veoma teška, ali gledamo da se što više borimo. Veoma teško živimo, supruga i ja smo bolesni, da sin ne radi bilo bi još teže, jer faktički on ve nas izdržava. Zato nam donacija kompanije mnogo znači“, zahvalio je Ramiz Milošević.
Donaciju ogrevnog drveta dobio je i Ivica Ćosić, koji živi sam od invalidske penzije.
„Pomoć kompanije mi mnogo znači, pogotovu kada svaki dan nešto poskupljuje. Metar drva ide i do 9 hiljada dinara, tako da kompanija poklanja 45 hiljada dinara. Svaka čast i na ovoj donaciji i na humanitarnoj pomoći koju su ranije davali, zaista puno znači“, naglašava Ivica.

Ogrev koji je obezbedila kineska kompanija stići će na vreme do svake ugrožene porodice, istakao je zamenik generalnog direktora kompanije „Serbia Zijin Mining“, Yang Yuankun.

 

 „Zaista se iskreno trudimo i želimo da sve porodice budu spremne za zimu. Teško je kada je neko star, bolestan ili sam kao Ivica ili kada ima ogromnu porodicu koju mora da prehrani kao Ramiz, a nema dovoljno novca. Veoma je teško, pogotovo sada kada su cene ogreva duplo veće. Zato smo se potrudili da nabavimo ogrev i pomognemo ovim porodicama koliko možemo. Nadamo se da smo olakšali i isporuku drva time što smo organizovali prevoz na kućne adrese”, naglasio je Yuankun.

Projektom „Topla zima“ obezbeđeno je 250 metara ogrevnog drveta u vrednosti 2,5 miliona dinara, a Saveti mesnih zajednica predočili su kompaniji najugroženija domaćinstva.

 „Nije bilo lako odrediti ko će primiti donaciju kompanije Ziđin Majning. Zadovoljstvo nam je da radimo sa ovako odgovornom kompanijom, zajednički rešavamo probleme, a ovo nije prva pomoć koju nam pružaju”, kaže zamenik predsednika Saveta MZ Brestovac“, rekao je  Dragi Čorboloković, član Saveta MZ Brestovac.

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ je kroz razne vidove pomoći i donacija uložila više od 345 miliona dinara u razvoj društvene zajednice.

Naredna isporuka ogrevnog drveta biće za najugroženije porodice u selu Metovnica.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here