-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

I zvanično počela grejna sezona

Zvanična grejna sezona prema preporuci Vlade republike Srbije i Udruženja „Toplane Srbije“, počela je danas.

Zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura JKP Toplana počelo je sa grejanjem pre više od deset dana i tokom ovog perioda sanirana je većina kvarova na vrelovodima i magistralnim vodovima.

Gradonačelnik Bora sa saradnicima je danas povodom početka zvanične grejne sezone posetio ovo komunalno preduzeće.

„Svi veći problemi su otklonjeni u prethodnom periodu. Bilo je preko 170 proboja na vrelovodima, magistralnim vodovima jer je, nažalost, sistem star 40 godina kao i kotlovi. Cilj nam je da ove godine građani Bora osete bolje grejanje, mnogo bolju uslugu koju će nam pružiti Javno komunalno preduzeće „Toplana” koje će narednih dana voditi računa o spoljnoj temperaturi, tako da će tokom hladnih dana podizati temperaturu grejanja. Trenutno ljudi iz Toplane zagasuju kotlove zbog visokih spoljnih temperatura, ali i zbog samog energenta koji je vrlo kvalitetan i drži temperaturu”, istakao je gradonačelnik Milikić.

On je dodao da upravnici zgrada moraju da povedu računa o sistemima grejanja u zgradama, jer tako nešto nije u nadležnosti Toplane i da moguće kvarove na sekundarnoj mreži prijave radnicima u Toplifikaciji.

Na zalihama ovog preduzeća ima 30 hiljada tona visoko kaloričnog uglja, svakodnevno stižu i ugovorene količine ovog energenta i sve je spremno da se krene sa grejnom sezonom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here