16 C
Bor
13, jul, 2024

Nova auto čistilica JKP „3. oktobar“ od danas na ulicama Bora

Auto čistilica koju je nedavno grad kupio za potrebe JKP “3.oktobar” danas je po prvi put izašla na ulice Bora.

Ovo je osma mašina koja je ove godine kupljena  sredstvima iz budžeta grada Bora, a za obnavljanje voznog parka ovog preduzeća izdvojeno je blizu million evra.

Nabavkom novih radnih mašina za ovo komunalno preduzeće podići će se nivo i kvaltet usluga, a grad će biti čistiji i uredniji, rekao je gradonačelnik Bora prilikom obilaska čistilice na terenu.

“Zanovili smo vozni park Javno komunalnih preduzeća i sada je zadatak rukovodioca da kapacitete i usluge podignu na mnogo viši nivo. Od usluga izvoženja smeća pranja ulica, košenja trave, skupljanja lišća što je sada aktuelno, da to zaista bude kako i treba da bude u gradu Boru koji je jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Naredne godine nastaviće se kupovina radnih  mašina, dodao je gradonačelnik koji je naglasio da mašine ostaju u vlasništvu grada, a da se daju na korišćenje javno komunalnim  preduzećima.

“Ovih dana  čujem razne priče, različitih ljudi, uglavnom onih koji se bave politikom, kako grad oprema javno komunalna preduzeća da bi ih  prodao. To nije tačno, to su laži, političke laži,  onih koji su u svoje vreme umeli smo da prodaju preduzeća i da razmišljaju kako da naprave svoju kombinaciju. Ni jedna mašina koju je kupio grad neće biti u vlasništvu preduzeća, već u vlasništvu grada”, naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da je cilj podići cenu rada i prihode preduzeća,  a samim tim i zarade kako bi radnici ostali da rade u tim preduzećima, gde će imati i dobre uslove rada i zaradu.

Nova auto čistilica  ima tovarni prostor zapremine pet tona za utovar smeća koje pokupi na ulici, usisivač koji služi za skupljanje lišća i sistem četki koje čiste i uklanjaju smeće sa kolovoza, S obzirom da auto čistilica ima i prskalice sa prednje i zadnje strane moći će da obavlja i pranje ulica.

“Počev od danas JKP “3.oktobar” registrovalo je najsavremeniju čistilicu, mislim da takvih čistilica nema u Srbiji. Zanovljavanjem voznog parka podići ćemo maksimalno nivo održavanja komunalne infrastrukture u gradu”, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP “3.oktobar”

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here