-6.1 C
Bor
25, feb, 2024

Otkupom akcija od malih akcionara, grad Bor postaje većinski vlasnik Centroistoka

Na sastanku  sa malim akcionarima nekadašnjeg trgovinskog lanca Centroistok sa predstavnicima lokalne samouprave razgovaralo se o otkupljivanju akcija od 417 akcionara, čime grad Bor postao većinski vlasnik ovog preduzeća.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, ističe da su od 2017 godine, kada je on došao na čelo grada, uz pomoć Ministarstva privrede uspeli da spreče privatizaciju Centroistoka koji je trebao biti prodat po bagatelnoj tržišnoj ceni.

“Uspeli smo da sprečimo tu privatizaciju, da kupimo 8 proenata akcija i da grad Bor postane akcionarsko drušvo sa 79 procenata akcija AD Centroistok i sada namirujemo, a moram da kažem, nepošteno u prethodnom periodu izostavljene sugrađane i akcionare koji su svoj radnii vek i život ostavili u Centroistoku i koji su bili zaboravljeni pre svega od Centroistoka, ali bogami i od svih onih ostalih koji su upropastili Centroistok.  Sada ih namirujemo tako što ćemo im dati mogućnost da od njih otkupimo akcije po tržišnoj ceni preko brokerske kuće i već je spremno pedesetak ugovora da se narednih dana potpišu kod notara“, naglasio je Aleksandar Milikić.

Cilj Gradske uprave je da do kraja godine grad Bor postane većinski vlasnik Centroistoka i na taj način u potpunosti upravlja Centroistokom.

Pre mesec dana grad Bor je zajedno sa upravom Centroistoka uredio gradsku zelenu pijacu, a za narednu godinu planira se uređenje spoljašnjeg dela pijace i svih objekata koji će biti u funkciji građana.

Tržišna cena akcije je 850 dinara, a grad je iz budžeta za otkup akcija od malih akcionara izdvojio 15 miliona dinara. Centroistok poseduje zelenu pijacu i 45 objekata u gradu i selima.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here