9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Za zlatne odbojkašice od kompanija Zijin Copper i Zijin Mining 300 hiljada evra

Predstavnici kompanija “Serbia Zijin Mining” i “Serbia Zijin Copper”,  potpisali su danas u Boru Ugovor sa Odbojkaškim Savezom Srbije o donaciji 300.000 evra reprezentativkama Srbije u odbojci, koje su na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju.

Ugovore sa generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza, Ivanom Kneževićem, potpisali su  Đen Siming, zamenik generalnog direktora “Serbia Zijin Copper”  i Gan Yonggang,  zamenik generalnog direktora “Serbia Zijin Mining”.

Direktor Kancelarije “Serbia Zijin Mining group”  u Beogradu Džejson Džang, podvukao je da cilj kompanije nije samo razvoj rudarstva, već istovremeno i razvoj cele društvene zajednice u Srbiji.

„Podržavajući sport i odbojkašice cilj nam je i da produbimo odnose dve države. Mi ćemo nastaviti da doprinosimo razvoju zajednice, ali i ekonomskom razvoju Srbije“, rekao je Džejson Džang.02 

Nekadašnji odbojkaš reprezentacije Srbije Đula Mešter, zahvalio se kineskim kompanijama na podršci i ocenio da je ova donacija nagrada našim odbojkašicama za trud i borbu na terenu, ali i prilika za nastavak saradnje.

„Velika nam je čast što Odbojkaški savez Srbije učestvuje u izgradnji dobrih međunarodnih odnosa Kine i Srbije.  Sledeće godine predstoji nam Evropsko prvenstvo, a za dve nas očekuje Olimpijada u Parizu, gde ćemo ponovo „napasti“ zlato, jer je to jedina medalja koja nam nedostaje“,  dodao je Mešter, prvi potpredsednik Saveza.

Odojkaški savez je kineskim kompanijama poklonio dres reprezentativke Tijane Bošković i lopte potpisane od strane svih reprezentativki.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here