16 C
Bor
13, jul, 2024

Gornjane domaćin „Miholjski susreti sela 2022.“

„Miholjski susreti sela 2022“. ove godine biće održani 5. novembra, a domaćin manifestacije  biće selo Gornjane.

Miholjski susreti sela organizuju se u saradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, a grad Bor je jedan od 50 lokalnih samouprava koji je dobio sredstva za ovu manifestaciju, rekla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

“Naš poznati pesnik, Ljubivoje Ršumović, koji je bio na čelu žirija, rekao je: “Dok je sela i seljaka Srbija će biti jaka“ i to je koncept  koje ministarstvo širi, da se sela jačaju i na ovakav način. Grad Bor pored svih ulaganja infrastrukturnih i komunalnih  kojima se trudi da ojača naša sela, važno je da u domenu kulture i tradicije, stvorimo lepu atmosferu i da naša sela imaju perspektivu, da pokažemo da sela treba da žive i budu jaka. Cilj manifestacije je da se pokaže sve vrline naših sela, očekujemo veliki broj učesnika i nadam se da ćemo poslati u Srbiju i u svet jednu lepu sliku o tradiciji i kulturi koju naša sela neguju i sigurna sam da će subota proteći u znaku naših sela”, naglasila je Milena Stanojković – Kožović.

Celodnevni program počeće u 10 časova pripremanjem tradicionalne hrane i otvaranjem prodajne izložbe suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata, a koje će biti ocenjeno od strane stručnog žirija.

U okviru programa „Miholjski susreti sela 2022.“ Biće organizovana i sportska takmičenja u bacanju kamena s ramena, skoku iz mesta, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa i pikadu.

Kulturno umetnički program svojim nastupom upotpuniće seoska Kulturno umetnička društva.

Manifestacija se završava etno radionicom i druženjem učesnika susreta.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here