-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Nastavlja se dodela subvencija poljoprivrednim proizvođačima

Ugovore o subvencijama za nabavku mašina za obradu zemljišta, mašina za orezivanje, mlevenje i drobljenje ostataka od voćnjaka i vinograda, za kupovinu žičane ograde oko višegodišnjih zasada, kao i za nabavku fiksne i električne ograde za pašnjake, danas je potpisalo 48 poljoprivrednih proizvođača.

Za ove podsticajne mere, iz Gradskog budžeta izdvojeno je osam miliona dinara.

„Za subvencije za nabavku mašina za obradu zemljišta utrošeno je 2,1 milion dinara, a budžetom je za tu namenu predviđeno tri miliona dinara. Zatim, za žičane i fiksne ograde predviđeno je oko dva miliona, a utrošeno je oko 300 hiljada dinara. Takođe, za mašine za orezivanje u budžetu je predviđeno milion dinara, a utrošeno je oko 200 hiljada, tako da još uvek ima slobodnih sredstava i ukoliko bude bilo zainteresovanih građana koji se budu javili sektoru za poljoprivredu, do kraja godine ćemo obnoviti konkurse”, rekao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća grada Bora, i pozvao sve poljoprivredne proizvođače da se jave na otvorene konkurse, kako bi ostvarili pravo na subvencije i unapredili poljoprivrednu proizvodnju.

Ove godine je iz lokalnog budžeta izdvojeno 45 miliona dinara za subvencije i do sada je utrošena polovina opredeljenih sredstava. Sledeće godine, za podsticaj poljoprivrednih proizvođača, uvrstiće se nove mere pa će i budžet za narednu godinu biti uvećan.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here