7 C
Bor
18, maj, 2024

Borski lekari rezanjem slavskog kolača obeležili praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana

Praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, zaštitnika lekarske profesije, svečano su obeležili i lekari Opšte bolnice i borskog Doma zdravlja u Boru.

 

Lekarska slava je u prisustvu sveštenstva borskog hrama Sveti Đorđe, obeležena rezanjem slavskog kolača. Domaćin slave  bio je dr Saša Makulović, koji je u duhu tradicije predao deo slavskog kolača dr Nenadu Đorđeviću koji će biti kolačar naredne godine.

Doktor Blagica Đorić Stojčevski, ispred Srpskog lekarskog društva, podsetila je ovom prilikom  na humanost  lekarskog  poziva.

 „Tužno je da danas nismo svi na okupu jer je mnogo lekara dalo svoje živote tokom pandmije, ne razmišljajući o svom zdravlju i opasnostima koje im prete, ali isto tako nas raduje i da smo izabrali ovaj humani poziv da pomažemo drugima“ rekla je dr Blagica.

Slavu lekarima, čestitao je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević i istakao da će grad Bor i naredne godine nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem.

„Mi ćemo kao Grad učiniti sve što je do nas i iz budžeta izdvojiti dodatna sredstva i za uređenje bolnice i Doma zdravlja, kao i za kupovinu aparata. Ono što je bitno je da ćemo naredne godine započeti i nadam se u nekoliko narednih godina i završiti, je projekat nove bolnice“, naglasio je Janošević.

 

„Volela bih da ovaj dan podseti i nas lekare i pacijente na empatiju, saosećajnost, na praštanje i poštovanje od strane lekara Hipokratove zakletve, a pacijenata na strpljivost. Nadam se da ćemo svi zajedno kao pravi hrišćani jedni drugima da pomognemo, mi kao lekari  na dobrobit pacijenata, a na obostrano zadovoljstvo“, naglasila je dr Ana Golubović Spasojević, v.d. direktorica Opšte bolnice.

 

Izgradnja nove bolnice je veoma važna kako bi se zdravstveni sistem vratio na stare staze i stari sjaj koji je nekada imao, naglasila je dr Ana Golubović Spasojević.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here