-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Sve službe spremne za predstojeću zimsku sezonu

Na sastanku stručno operativnog tima Štaba za vanrene situacije grada Bora sa Javno komunalnim preduzećima, vatrogasno spasilačkom jedinicom i poverenicima civilne zaštite razgovaralo se o spremnosti javnog sektora za predstojeću zimsku sezonu.

Javno komunalno preduzeće „3. Oktobar“ na zalihama ima dovoljno agregata i soli ,dok će 24 radne mašine biti na raspolaganju zimskoj službi održavanja.

Za predstojeću zimsku sezonu spremno je i JKP „Vodovod“, remontovane su i servisirane pumpe, a svi agregati su u funkciji ukoliko bude problema sa snabdevanjem električnom energijom.

U JKP „Toplana“ ima dovoljno zaliha kvalitetnog uglja, privode se kraju i radovi u  energani kako bi bila stavljena u pogon ako za to bude bilo potrebe.

„Po prvi put od ove godine imamo i dobrovoljno vatrogasno društvo koje će biti uključeno u sistem održavanja zimske službe, koordinaciju sa Štabom za vanredne situacije. Zadatak će biti da u svakom selu i svakom delu grada postoji po jedna mašina, koja će, kada budu prve padavine biti na raspolaganju u čišćenju ulica, rejonskih i atarskih puteva“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Kao i prethodnih godina nastaviće se saradnja sa poverenicima civilne zaštite iz seoskih mesnih zajednica u ažuriranju podataka o starim i bolesnim licima.

Zbog stare elektro mreže i mogućih problema u napajanju električnom energijom, sa elektrodistribucijom je dogovoreno da će JKP „3.oktobar“ čistiti i održavati prohodnost puteva do trafo stanica. Iako je Grad ponudio pomoć, iz elektrodistribucije do sada nije stigao ni jedan zahtev za nabavku neophodnih električnih kablova i stubova.

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here