9.2 C
Bor
20, apr, 2024

OTP banka donirala sportsku opremu OŠ „Vuk Karadžić“

Na nedavno održanom „Olimpijskom treningu sa OTP bankom“ u kome su učestvovali učenici od četvrtog do šestog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada Bora, najuspešniji su bili učenici OŠ „Vuk Karadžić“. Za osvojeno prvo mesto osnovci ove škole dobili sportsku opremu u vrednosti od 180 hiljada dinara.

„Zahvaljujući dobroj saradnji između grada Bora i Olimpijskog komiteta Srbije i podršci OTP banke koja više od deset godina organizuje ovu manifestaciju, danas smo došli do finalizacije ovog projekta kada je OTP banka  donirala sportsku opremu za potrebe škole. Grad Bor pored intenzivnog ulaganja kroz budžet grada i u obrazovanje i u oblast sporta trudi se da i na ovaj način, eksterno, koliko god može unese dodatna sredstva za što bolje uslove naših mališana za školovanje i bavljenje sportom“, naglasila je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

Sportska oprema će puno značiti učenicima, jer u vreme savremene tehnologije, fizičke aktivnosti su deci preko potrebne, istakla je IvanaPajkić, direktorka OŠ „Vuk Karadžić“.

„Dobili smo sto za stoni tenis, rekete, čunjeve, lopte, mreže, obruče i druge sportske rekvizite koji će nam dosta pomoći  da bi više radili na uvođenju dece u fizičko vaspitanje i bavljenje sportom“, istakla je Ivana Pajkić.

Cilj „Olimpijskog treninga“ je motivisanje mladih da se redovno bave sportom, a namenjen je deci osnovno školskog uzrasta.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here