-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Pred sednicu Skupštine grada održana još jedna sednica Gradskog veća

Na 28. Sednici Gradskog veća usvojeno je 13 novih predloga Rešenja i Odluka koje će se naći pred odbornicima Skupštine grada na sednici zakazanoj za petak, 25. novembra.

Između ostalog usvojen je predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu, kao i cene poreza za šumsko i poljoprivredno zemljište. Od 2023. godine cena će biti uvećana za 5 odsto, ali će i dalje ostati najniža u odnosu na gradove u okruženju, zaključili su većnici.

Cena kubnog metra sirove vode JP “Bogovina”, biće povećana sa 3,98 na 5, 65 dinara po metru kubnom bez PDV-a. Novo uvećanje cena neće uticati na cenu pijaće vode koju građani plaćaju JKP “Vodovod” Bor.

Usvojen je i predlog Odluke o pribavljanju u svojinu grada akcija nejavnog akcionarskog društva Centroistoka, a ovom odlukom grad Bor bi do kraja godine otkupio akcije malih akcionara ovog trgovinskog preduzeća.

“Grad je u prethodnih godinu dana pokrenuo i realizovao postupak da otkupi akcije Centroistoka. Urađena je sve obuhvatna procena imovine Centroistoka i trenutna tržišna vrednost jedne akcije je 853,41 dinar. Grad Bor je iz budžeta opredelio 15 miliona dinara za kupovinu akcija. Inicijalni broj akcija je 22 hiljade akcija, od čega je 79 odsto u vlasništvu grada”, objasnio je Srećko Zdravković, član Gradskog veća.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja JKP “3.oktobar”.

O svim predlozima konačnu reč imaće odbornici Skupštine grada.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here