8 C
Bor
18, maj, 2024

Subvencije za mere energetske efikasnosti dobilo 126 domaćinstava

Za program mera energetske efikasnosti, koji su obuhvatale zamenu stolarije, ugradnju fasade, termičku izolaciju tavanice ispod krovnog pokrivača ili nabavku i ugradnju kotlova na prirodni gas, a koje su subvencionisali Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Bor, podnete su 152 prijave, od kojih je 141 bila u skladu sa Javnim pozivom.

Nakon izlaska stručne komisije na teren, formirana je konačna lista na kojoj se nalazi 126 domaćinstava kojima su odobrene subvencije. Najveća zainteresovanost bila je za zamenu stolarije, zašta je bilo podneto čak 96 prijava. Rok za izvođenje radova je 1. mart, ali u dogovoru sa Ministarstvom rok će biti produžen zbog vremenskih prilika koje verovatno neće dozvoliti da se ugrade fasade na objektima, naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća.

„Na terenu smo se susretali sa nekoliko nepovoljnih situacija po građane, a to je pre svega da su građani  kroz predmer i predračun predvideli samo deo stolarije na objektu. Nakon dogovora sa Ministarstvom i njihovih sugestija mi smo i tim građanima dozvolili da ukoliko žele, dopune predmer kako bi se zamenila sva stolarija na objektu, a ukoliko je stolarija delimično zamenjena da se zameni i ostali deo. Suština je da ceo objekat  bude potpuno energetski zatvoren“, rekao je Janković.

Konačna lista može se videti na sajtu, kao i na oglasnoj tabli grada Bora. Ukoliko smatraju da ima potrebe, svi građani mogu da ulože žalbu. Nakon isteka roka za žalbe, Gradsko veće doneće Odluku o dodeli subvencija  kao i pojedinačna rešenja za svakog od korisnika. Posle potpisivanja trojnih Ugovora, izvođači radova krenuće u realizaciju mera energetske efikasnosti.

Konačnu listu možete pogledati na linku: https://bor.rs/…/KONACNA-LISTA-KRAJNJIH-KORISNIKA…

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here