0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Zasedao lokalni parlament, usvojen 31 predlog Rešenja i Odluka

Odbornici  Skupštine grada Bora, usvojili su 31 predlog Rešenja i Odluka koliko je i bilo na dnevnom redu šestog zasedanja lokalnog parlamenta.

Većinom glasova  usvojene su odluke o davanju u zakup poslovnog prostora i garaža, predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije za prenos javne svojine gradu Boru za katastarske parcele na kojima će se graditi novi sportki kompleks, balon sala za potrebe Tehničke i Ekonomske škole, nova bolnica, kao i  dečija igrališta na teritoriji grada Bora.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o izradi Programa zaštite životne sredine i izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom, za period 2022 – 2031. godine.

Između ostalog usvojen je predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu, kao i cene poreza za šumsko i poljoprivredno zemljište. Iako će od naredne godine cena biti uvećana za 5 odsto i dalje će ostati najniža u odnosu na gradove u okruženju.

Cena kubnog metra sirove vode JP “Bogovina”, biće povećana sa 3,98 na 5, 65 dinara po metru kubnom bez PDV-a. Novo uvećanje cena neće uticati na cenu pijaće vode koju građani plaćaju JKP “Vodovod” Bor.

Usvojen je i predlog Odluke o pribavljanju u svojinu grada akcija nejavnog akcionarskog društva Centroistoka, kojom će grad Bor do kraja godine otkupiti akcije malih akcionara.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja JKP “3. oktobar”.

Na šestoj sednici Skupštine grada Bora, usvojen je i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP ”3. oktobar”, JKP “Toplana” i JP “Bogovina”.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here