-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Od danas normalizacija grejanja

Nakon što je u toku jučerašnjeg dana bila prekinuta isporuka toplotne energije, od jutros su radijatori u stanovima Borana ponovo topli.

Do prekida u isporuci grejanja došlo je zbog ozbiljnog kvara koji je nastao u toplotno izmenjivačkom postrojenju, a koje isto tako važno kao i kotlovi.

 „Desio se proboj na toplovodu prečnika 600 mm, što je ozbiljan kvar i zbog toga smo morali da zaustavimo oba kotla, da obustavimo rad i isporuku toplotne energije gradu i da pokušamo da u najkraćem roku se vratimo nazad. Vratili smo toplotu prema  gradu, međutim to postrojenje i dalje ima nestabilnost, odnosno radimo sa, naglasio sam više puta, zastarelom opremom i ja očekujem da ponovo imamo problema na tom delu, ali ćemo kao i sada  u najkraćem roku da otklanjamo kvarove. Za ovakav sistem mogu da kažem da je 24 sata najkraći mogući rok, zato smo birali nedelju prema ponedeljku da bi smo pokušali da u ponedeljak stabilizujemo grejanje prema gradu. Možda je moguće i brže to uraditi, ali sa onim uslovima sa kojim ja raspolažem, sa tom radnom snagom, zaista to nije bilo izvodljivo u kraćem roku“, rekao je Dragan Veličković, v.d. direktora JKP Toplana.

 

Veličković je dodao da se radi na tome da se energana stavi u funkciju, upravo zbog ovakvih situacija i problema sa zastarelom opremom, jer je svaki stepen sigurnosti, dobrodošao.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here