-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Od sutra do 16.decembra javna rasprava o rebalansu budžeta

Na dnevnom redu današnje 29. sednice Gradskog veća usvojena su tri predloga zaključka o kojima  će biti sprovedena javna rasprava.

Zaključkom o sprovođenju javne rasprave o trećem rebalansu gradskog budžeta za ovu godinu, predviđeno je uvećanje budžeta za 0,26 odsto, odnosno za 15 miliona dinara.

Jedan od razloga za izradu rebalansa je revidiranje predmera i predračuna za investiciono održavanje tri osnovne škole u Boru, Sveti Sava, Vidovdan i Branko Radičević. S obzirom da je nabavka već bila u planu ista je bila i pokrenuta, ugovor zaključen, ali izvođač radova nije pristupio poslu., zbog čega je došlo do raskida ugovora. Nakon toga zbog svih povećanja cena građevinskog materijala na tržištu revidirali predmer i predračun i pristupljeno je izradi rebalansa budžeta”, objasnila je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Javna rasprava o trećem rebalansu budžeta trajaće od  2 do 16 decembra, a okrugli sto sa prezentacijom biće održan 13.decembra.

Pored zaključka o sprovođenju javne rasprave o trećem rebalansu budžeta, usvojeni su i predlozi odluka o sprovođenju javne rasprave o pristupanju izradi Prostornog plana grada Bora i dopuni plana detaljne regulacije groblja u Boru, kojim bi bila predviđena parcela za izgradnju crkve na borskom groblju.

“Osnov izmene plana detaljne regulacije groblja u Boru jeste izgradnja verskog objekta na samom groblju. Uz zahtev JKP “3.oktobar”, zajedno sa pravoslavnom crkvom, stigao je predlog za budžet za narednu godinu da se izgradi crkva za potrebe verosluženja na borskom groblju. Da bi smo to sproveli moraćemo da uradimo izmenu plana i otvaramo javnu raspravu po tom pitanju. Mislim da je to prvi objekat u nizu koji će grad Bor zajedno sa borskom crkvom u narednom periodu graditi na teritoriji grada Bora i naših okolnih sela”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here