8 C
Bor
18, maj, 2024

Subvencije za još 24 poljoprivredna proizvođača

Za razvoj seoskog turizma, kupovinu opreme za mužu, čuvanje i hlađenje mleka, nabavku ograde za višegodišnje zasade, kupovinu priplodnih ovaca, junica i svinja, kao i obnovu sadnog materijala u voćarstvu i vinogradarstvu, danas su ugovore i rešenja potpisala 24 poljoprivredna proizvođača. Za ove podsticajne mere izdvojeno je 13,6 miliona dinara iz gradskog budžeta.

“I naredne godine ćemo nastaviti da iz budžeta izdvajamo finansijska sredstva za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Pokazalo se da naši domaćini znaju i umeju kako da finansijskim sredstvima iz budžeta grada upravljaju i kako da podignemo stepen razvoja poljoprivrede iako smo mi rudarski grad. Nekako rudarstvo I poljoprivreda ne idu zajedno, ali smo u dogovoru sa našim poljoprivrednicima našli model kako da pomognemo”, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Budžet za razvoj poljoprivrede naredne godine biće uvećan za milion dinara, a na zahtev poljoprivrednih proizvođača biće proširen i broj mera, dodao je gradonačelnik.

“Nove mere odnosiće se na kupovinu prikolica i kontejnera za transport pčela, kupovinu uređaja za rasturanje veštačkog đubriva, na edukaciju iz oblasti poljoprivrede, kao i na uređenje nekategorisanih puteva koji vode isključivo do šuma i njiva poljoprivrednih proizvođača”, rekao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća..

Budžet za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja iznosiće 46 miliona dinara.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here