0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Zahvalnica gradu Boru za uspešno sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja

Povodom obeležavanja 101.godine rada i postojanja Nacionalne službe za zapošljavanje, u Novom Sadu su dodeljena priznanja i zahvalnice poslodavcima, preduzetnicima, lokalnim samoupravama i partnerima koji su dali najveći doprinos zapošljavanju tokom 2022. godine.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, uručio je zahvalnicu gradu Boru koji je zajedno sa Novim Sadom i opštinom Trgovište dao najveći doprinos zapošljavanju kroz uključivanje lica u mere aktivne politike zapošljavanja.

U ime grada Bora, zahvalnicu je primio zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević, koji je naglasio da grad Bor veoma uspešno sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja i da je za te namene iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno 48 miliona dinara. Naredne godine će sredstva biti uvećana za dodatnih pet miliona dinara. Zahvalnica koju je grad Bor dobio je samo rezultat dobre saradnje sa borskom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje. On je dodao da će grad Bor i u budućnosti  nastaviti da podstiče razvoj preduzetništva, ali i pružati svaku vrstu pomoći kako bi se stvorili bolji uslovi za rad i bolji život Borana.

Ministar Nikola Selaković i generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović čestitali su zameniku gradonačelnika Bora na zavidnim rezultatima koje je grad Bor postigao i poručili predstavnicima drugih lokalnih samouprava  da u svojim gradovima primene iskustvo kolega iz grada bakra.

Za uspešnu dugogodišnju saradnju sa NSZ posebna priznanja dobili su grad Novi Sad, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ I kompanija “MAGNA SEATING iz Odžaka kao partneri koji su dali svoj doprinos u oblasti zapošljavanja.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje je kompanijima “Leoni” iz Prokuplja i “APTIV MOBILITY SERVICES” iz Novog Sada uručila priznanja u kategoriji preduzeća, za izuzetan doprinos u zapošljavanju osoba sa invaliditetom  priznanje je dobila škola za osnovno i srednje obrazovanje iz Sremske Mitrovice. Nagrađeni su i poslodavci koji su svoj biznis započeli zahvaljujući finansijskoj podršci NSZ, a danas zapošljavaju veći broj lica.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here