17 C
Bor
20, jul, 2024

Episkop timočki Ilarion posetio Bor i sa rukovodstvom grada razgovarao o izgradnji novih verskih objekata na teritoriji grada Bora

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion sa sveštenstvom posetio je danas Bor i u Gradskoj kući razgovarao sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima o izgradnji novog verskog objekta na gradskom groblju, izgradnji drugih crkava u selima i novog hrama nateritoriji grada Bora.

Ilarion„Želim da izrazim svoju blagodarnost za izdvojeno vreme i dobru volju da postoji  konkretna saradnja između lokalne samouprave, Eparhije timočke i Crkvene opštine Bor. Razgovarali smo o svim onim stvarima koje su vrlo važne za duhovni život i razvoj crkvenosti i podizanju duhovne svesti našeg naroda. Za svaku pohvalu je dobra volja i dosadašnja saradnja koju lokalna  samouprava iz godine u godinu povećava i u finansijskom smislu i u smislu podrške crkvenoj opštini Bor, sveštenstvu i većini naroda koji se oseća pravoslavno“, rekao je Episkop timočki Ilarion.

Za narednu godinu definisani su prioriteti, tako da će se saradnja nastaviti i u budućnosti“, dodao je Episkop timočki Ilarion.

Na sastanku su izneti  konkretni predlozi i ideje, razgovaralo se i o izgradnji verskog objekta na gradskom groblju, izgradnji crkava u selima, ali i novog hrama, na novoj lokaciji u gradu Boru..

„Jako sam ponosan što smo na današnjem sastanku razgovarali o izgradnji novih verskih objekata na teritoriji grada Bora. Pokazali smo svi zajedno u prethodnom periodu odgovornost i potrebu da se držimo i kada je najteže i kada je najlepše. Uvek nam je bila potrebna vera u sebe, vera u svoje prijatelje, ali i vera u Boga i vera u ljude. Zato hvala svima koji su  uvek uz nas da zajedno budemo jači, da zajedno se držimo i uvek donosimo najbolje ideje. Ovo je jedan od sastanak u nizu koji ćemo imati u narednom periodu da govorimo o našoj Pravoslavnoj crkvi, ali i o drugim verama koje se ispovedaju na teritoriji grada Bora“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Ovo je bio samo još jedan u nizu sastanaka kada je reč o razvoju srpske pravoslavne crkve na teritoriji grada Bora. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ove godine sanirani su hramovi u Zlotu i Šarbanovcu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here