17 C
Bor
20, jul, 2024

Članovi Gradskog veća usvojili predlog za treći rebalans budžeta

Gradski većnici usvojili su danas još 24 predloga odluka i rešenja koji će se naći na sednici Skupštine grada u petak, 23. decembra.

Jedna od najbitnijih tačaka je svakako treći rebalans budžeta za ovu godinu, koji je uvećan za 2,54 odsto u odnosu na prethodni rebalans, te sada budžet iznosi šest milijardi i osam miliona dinara.

„Najveća uvećanja su kod stanovanja, urbanizma i prostornog planiranja, komunalnih delatnosti i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Za JKP „Toplana“ biće izdvojeno 250 miliona dinara, od toga sto miliona dinara za nabavku uglja i 150 za isplatu starog duga za struju. Planira se i isplata još tri rate za kupovinu zgrade za izgradnju nove toplane po ugovoru koji je grad sklopio sa Centroistokom“, istakla je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Ona je dodala da je planirano je 48 miliona dinara za kupovinu objekta nekadašnje trgovinske radnje „Savremeni dom“ kod dupleksa.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP Toplana, 3. Oktobar, Vodovod, Bogovina i Zoološki vrt.  Usvojeni si i predlozi o razrešenju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova upravnog i nadzornog odbora Centra za socijalni rad.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here