-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ obezbedila humanitarne pakete za socijano ugrožene meštane Metovnice

Novogodišnji  humanitarni projekat za ugrožene porodice koji je kompanija „Sebia Zijin Mining“ pokrenula prošle godine, nastavlja se i ove godine.

Pred predstojeće praznike, kompanija je za socijalno ugrožene porodice obezbedila poklon pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Vrednost jednog humanitarnog paketa je 10 hiljada dinara.

Kompanija Serbia Zijin Mining“ se uvek pridržavala koncepta razvijanja rudarske industrije i koristi društvu kako bi se poboljšao život lokalnog stanovništva i životni standard zajednice u svim aspektima. Posebnu pažnju posvećuje lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu i pruža im svu potrebnu podršku koliko god je to moguće, rekao je Gan Yonggang, zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“.

„2022. je prva godina proizvodnje u rudniku Čukaru Peki. Uz pomoć Vlade i zajednice postigli smo velike uspehe. Istovremeno, povećali smo ulaganja u razvoj zajednice i ove godine ukupno izdvojili tri miliona dolara za promociju njenog razvoja. Humanost i briga su najvažniji principi nađeg dugoročnog odnosa sa zajednicom, stoga smo razvili niz projekata za pomoć ugroženim grupama. Jedan od njih je projekat „Topla zima“ kojim smo obezbedili po pet kubnih metara ogrevnog drveta ugroženim porodicama u seoskim zajednicama u okolini Bora, kako bi smo im pomogli da bolje prebrode zimu“, istakao je Gan Yonggang.

Novica Petrović, živi sam.Kaže da mu ova pomoć puno znači, jer kad kupi lekove od penzije koja je 17 hiljada dinara, ne ostane mnogo.

„Zahvaljujem se kompaniji što brine o nama starima, o bolesnima. Hvala svima koji su nam dali ovu pomoć i svima koji su nam doneli pakete“, rekao je Petrović.

 

Reči hvale imao je i Dragan Pantelić iz ovog sela. On je rekao da je za nekoga  možda ovo mala pomoć, ali njima znači mnogo.

U ime meštana Metovnice kompaniji se zahvalio predsednik Saveta Mz Metovnica, Dejan Marković.

„Hvala kompaniji što je nastavila ovu akciju, hvala i za drva koja su donirali našim socijalno ugroženim meštanima. Nadamo se da će se akcija nastaviti i narednih godina i u većem obimu“, naglasio je Marković.

Podela humanitarnih paketa počela je u Metovnici, a narednih dana pomoć će stići i u Brestovac i Slatinu.

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here