11.3 C
Bor
02, okt, 2023

Nova mehanizacija za javno komunalna preduzeća

Kako bi se kvalitet komunalnih usluga podigao na viši nivo, a samim tim i grad bio uređeniji i čistiji, za javno komunalna preduzeća „Vodovod“ i „3. oktobar“ iz gradskog budžeta izdvojeno je 270 miliona dinara za kupovinu 13  novih vozila neophodnih za rad ovih preduzeća.

„Siguran sam da su javno komunalna preduzeća „Vodovod“ i „3. oktobar“ danas najopremljenija preduzeća u Srbiji. Pored tehničkog opremanja, čeka nas početkom godine izrada novog gradskog kolektivnog ugovora kako bi smo podigli zarade zaposlenima, zadržali ih da ostanu da rade u ovim preduzećima i podigli nivo i kapacitete preduzeća, a sve u interesu naših sugrađana jer ova preduzeća postoje zbog samih građana“, naglasio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Nova mehanizacija će zasigurno olakšati rad zaposlenima, a samim tim i unaprediti kvalitet usluga koje pružaju, istakli su direktori ova dva borska preduzeća.

„U istoriji preduzeća se nije desilo da stignu nova vozila. U toku naredne godine, stići će i mašina koja će uređivati atarske i rejonske puteve. Mašina će imati četiri dodatka, tako da će se nove kombinovane mašine koristiti za druge vrste poslova“, istakao je v.d. direktora JKP „3.oktobar, Radmilo Guševac.

„Ono što se vidi i danas i u toku cele godine je da grad razmišlja o javnim preduzećima i nadamo se da će tako nastaviti i sledeće godine sa ovim trendom. Planiramo za narednu godinu kupovinu cisterne za otpušavanje kanalizacije pod pritiskom“, dodao je Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“.

Budžetom za narednu godinu predviđena su sredstva za kupovinu nove mehanizacije i za ostala javna preduzeća.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here