0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Završena isplata jednokratne finansijske pomoći za nabavku ogreva

Kako bi se građanima koji nisu korisnici gradskog centralnog grejanja pomoglo u prevazilaženju energetske krize, grad Bor je doneo odluku o isplati jednokratne finansijske pomoći za nabavku ogreva. Ceo program pomoći sproveo je Centar za socijalni rad , a ovih dana je završena isplata svim domaćinstvima koja su ostvarila pravo na ovu vrstu pomoći.

„Bilo je nekoliko manjih poteškoća, ali je pre neki dan isplaćeno 5 239 rešenja gde su naši sugrađani od budžeta grada Bora dobili jednokratnu finansijsku pomoć za prevazilaženje energetske krize i kupovinu energenata, tj. ogreva. Na žalost 232 zahteva  su odbijena, jer nisu ispunjavali uslove za pomoć. Centar za socijalni rad je sproveo ceo program i ono što je meni jako drago je da su naši sugrađani zadovoljni ovom merom, a da je i grad kroz jednu socijalnu brigu o  sugrađanima vodio računa“, objasnio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

On je dodao da grad Bor direktno vodi računa i brine o sugrađanima,  kroz subvencije za grejanje u gradu,jer bi ekonomska cena grejanja trebala da bude  265 dinara. Cena grejanja je ostala nepromenjena 100 din po metru kvadratnom, a 165 dinara grad Bor plaća toplani kako nova cena grejanja ne bi ugrozila kućni budžet građana Bora.

Iz budžeta grada izdvojeno je sto miliona dinara, a domaćinstvima koja nisu direktni korisnici centralnog grejanja isplaćena je jednokratna finansijska pomoć od 18 hiljada dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here