-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

„KUTLAČOM KROZ KRAJINU“

Prošetali smo se kroz Krajinu i podsetili se nekih zaboravljenih, nekih starih, ali i jela koja se zahvaljujući našim bakama i majkama spremaju i danas.

     

Serijlal  emisija Kutlačom kroz Krajinu projekat je koji je podržala opština Negotin. Trudili smo se da prikupimo što više recepata za stara i zaboravljena vlaška jela. I delom smo i uspeli u tome. Saznali smo, ali na žalost nismo mogli da Vam prezentujemo. Jer bilo je puno starih, dobrih domaćica koje su nam rado pričale o starom načinu spremanja, ali i čuvanja hrane. Ali su pred kamerama bile sramežljive i nisu krile tremu, pa čak i zbunjenost.

       

Nismo im zamerili na tome, ali ste zbog toga Vi bili uskraćeni da saznate mnogo više o bogatoj vlaškoj kuhinji koja može da se poredi sa bilo kojom svetskom nacionalnom kuhinjom. Punom ukusa koji svojom jedinstvenošću i najveće gurmane mogu da ostave bez reči.

         

Nadamo se da smo uspeli da Vam približimo Vlašku kuhinju i podstakenmo maštu da i Vi pripremite nešto staro, ali zdravo i ukusno. Ili pak da krenete put Negotinske krajine I sami se uverite u sve ovo o čemu smo pisali.. Jer vlaška kuhinja je upravo takva. Bogata, ukusna i  raznovrsna kojoj ni najistančaniji ukusi ne mogu da odole.

                        

desert       

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.31

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here