16 C
Bor
12, jul, 2024

Prva beba u Boru u 2023. godini – dečak Lazar

Drugog dana Nove godine u borskom porodilištu rođena su dva dečaka.  Mali Lazar je prvorođena beba u 2023. godini, a dva sata kasnije rodio se i mali Veljko.

Mame i bebe posetili su predstavnici lokalne samouprave koji su im uručili i novogodišnje poklone.

„Grad Bor  od ove godine izdvaja  za prvorđeno dete 50 hiljada dinara, za drugo 80, a za treće i četvrto dete  140 hiljada dinara. Od ove godine sve nezaposlene porodilje dobijaće godinu dana novčanu nadoknadu od 20 hiljada dinara. Danas imamo dve porodilje, jednoj od njih je ovo drugo dete, a drugoj treće, tako da je to velika radost na ovaj lep dan“, rekao je Gojko Džaković, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Oba dečaka rođena su carkim rezom, a po rođenju su dobili dobru ocenu, naglasio je dr Goran Golubović, načelnik odeljenja ginekologije Opšte bolnice.

„U 2021. godini rođene su  394 bebe, dok je u prošloj 2022. zabeleženo 405 porođaja, i nadam se da će se tokom ove godine povećati broj novorođenih beba. I narednih dana nas takođe čeka određeni broj porođaja, nastavljamo dalje“,dodao je dr Golubović.

Predstavnici lokalne samouprave posetili su i dečije odeljenje gde je na lečenju dvoje dece koje su obradovali novogodišnjim paketićima.

Dobili smo informaciju da će deca vrlo brzo biti puštena kući. Ono što je dobro je deci pružena najbolja nega i da lekari i medicinsko osoblje čine maksimalne napore da deci ovde bude bolje. Mi ćemo kao grad učiniti sve i za bolnicu i za Dom zdravlja da uslovi i za lekare i za pacijente budu mnogo bolji. Želim svima srećnu Novu godinu, a ljudima koji se bave ovim odgovornim poslom, želim što manje posla, jer ako oni nemaju posla onda je to dobar pokazatelj da smo zdravi i da su deca zdrava“, naglasio je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here