7 C
Bor
18, maj, 2024

Svi putni pravci na teritoriji grada prohodni

U prethodna dva dana došlo je do snežnih padavina u višim planinskim delovima na teritoriji grada Bora. Na putnom pravcu Krivelj – Gornjane, mehanizacija JКP „3.oktobar“ je tokom jučerašnjeg dana i noći radila na čišćenju ovog putnog pravca, ali i atarskih puteva.

 

Danas smo na terenu obilazimo sela u kojima je u prethodnih dva dana bilo snežnih padavina.  Mehanizacija JКP „3.oktobar“ je na terenu, svi putni pravci su prohodni, što je za nas jako bitno i u stalnom smo kontaktu sa poverenicima civilne zaštite, razgovaramo da li je neophodno da mehanizacija izađe na teren i čisti atarske puteve, kako bi se omogućio pristup našim sugrađanima do svojih domaćinstava i operativnost da mogu da funkcionišu“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zaposleni u JКP „3.oktobar su od juče na vezi sa poverenicima civilne zaštite iz sela Luka, Gornjane i Bučje, a mehanizacija ovog komunalnog preduzeća jeJКP „3.oktobar je prethodne noći imala intervenciju na deonici Cepe, gde je palo više od 30 centimetara snega.

„Svi putevi su prohodni, na zalihama ima dovoljne količine soli, agregata i rizle, tako da JKP „3.oktobar“ spremno dočekuje ovu zimsku sezonu“, rekao je v.d.JKP „3.oktobar“ Radmilo Guševac.

On se još jednom zahvalio Gradskoj upravi koja je kupila novu mehanizaciju i sa kojom će ovo komunalno preduzeće još kvalitetnije i brže obavljati svoj posao.

Zbog snežnih padavina i loših vremenskih uslova sve češće dolazi do prekida u napajanju električnom energijom. Grad Bor je za ovu godinu izdvojio finansijska sredstva kako bi se rekonsruisala elektro energetska mreža.

 Ono što sam jutros sagledao jeste da je bilo nekoliko manjih izbacivanja sa elektroenergetske mreže po selima od Zlota preko Gornjana, Кrivelja, Bučja. Ono što je dobro da će grad od prve polovine februara krenuti  rekonstrukciju mreže gde je to neophodno. Iako je to obaveza Elektro privrede Srbije, grad će izaći u susret svojim sugrađanima i raditi rekonstrukciju stubova i delekovoda da ne dolazimo u situaciju kada padne kiša ili sneg naši sugrađani ostanu bez električne energije“, naglasio je gradonačelnik.

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here