0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije od 17 do 31. januara

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o angažovanju revizora za obavjanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Bora za 2022. godiinu , kao i Predlog odluke o odobravanju otkupa stanova za zbrinjavanje izbeglih lica na teritoriji grada Bora. Usvojen je i predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na lokaciji Trujkanov potok.

Zadatak lokalne samouprave je da u narednih osam meseci uradi kompletan plan jednog novog naselja, seoskog tipa, koji će biti sigurno jedno od najsavremeniih naselja u Srbiji, koje će pored osnovnih infrastrukturnih objekata, puteva, kanalizacije, vodovoda, grejanja samog naselja imati i objekte kao što su škola, ambulanta, crkva i sve ono što je danas potrebno za normalan život, rekao je geradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ova lokacija je definisana na površini od skoro 20 kilometara kvadratnih i treba da ima tri manja naselja na površini od 140 hektara.Ono što je jako važno je da će ovo područje biti potpuno  izuzeto iz istražnih prava bez mogućnosti  rudarske eksploatacije u narednim godinama i decenijama”, naglasio je Milikić.

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije trajaće do 31. januara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here