14 C
Bor
21, apr, 2024

Zarade zaposlenih u javnom sektoru od 1. januara veće za 12,5 odsto

Odlukom  Vlade Republike Srbije svim zaposlenima u javnom sektoru od 1. januara zarade će biti uvećane za 12,5 odsto.

Borskim javno komunalnim preduzećima je  tokom prošle godine,  zahvaljujući dobrom poslovanju, odobreno uvećanje zarada u proseku za 8 odsto.

„U razgovoru sa sindikatima u dva navrata smo dali mogućnost da u zavisnosti od njihovog poslovanja urade izmene kolektivnih ugovora i uvećanje zarada. Polovinom godine imali smo povećanje zarada u JKP Vodovod, a zatim i u JKP Toplana i 3. Oktobar. Naša javno komunalna preduzeća danas mnogo bolje posluju nego što je to bio slučaj pre tri ili četiri godine. JKP Vodovod je sada potpuno pozitivno javno preduzeće koje je poslove dobijalo od grada na uređenju i izradi vodovoda, JKP 3.oktobar je od grada dobilo mogućnost da se potpuno tehnički osavremeni. Naš zadatak u prvoj polovini ove godine je izrada gradskog kolektivnog ugovora za JKP gde hoćemo da se rad vrednuje u svim preduzećima na isti način, da nivo i stepen obrazovanja budu jednaki.J avni sektor treba i mora da bude u funkciji građana Bora“,naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Cilj je da se zadrže radnici u javno komunalnim preduzećima, jer su zarad boljih zarada u kompaniji ZiJin, radnici napuštali posao u javnom sektoru.

Pored javno komunalnih preduzeća uvećanje zarada od 12,5 odsto imaće i zaposleni i u javnim ustanovama.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here