9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Dečija igrališta ponovo na meti vandala

Po ko zna koji put na meti vandala  našlo se dečije igralište. Ovoga puta izlomljeni su rekviziti u dečijem parku u V mesnoj zajednici.Tokom vikenda, nepoznati počinioci polomili su  informativne table, klackalice, računaljku i klupe.

“Mi smo 2022 rekonstruisali i sagradili 5 novih dečijih igrališta po najsavremenijim standardima, gde su do dobijanja upotrebne dozvole bila upropašćena i morala su da se saniraju. Ukoliko  se vandalizam nastavi u našem gradu i ukoliko se rekviziti i dalje budu upropašćavali mi ćemo morati po zakonu da budemo  prinuđeni da dečija igrališta zatvorimo do njihovog saniranja,  zato što ta igrališta nisu bezbedna za decu. Trudimo se da našim najmlađim sugrađanima  omogućimo normalne uslove za život, razonodu  i zabavu, bavljenje sportom i rekreacijom, ali pojedinci koji su verujem manji broj u našem gradu, svakodnevno uništavaju što je sagrađeno i postavljeno“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

On je dodao da je za godinu planirana izgradnja 17 novih igrališta i u selu i u gradu i da se nada da će građani početi da se ophode prema javnoj svojini domaćinski, kako bi i trebalo da se ponašaju.

Ovo nije prvi put da se u novo izgrađenim parkovima i igralištima uništavaju postavljeni rekviziti. Podsećanja radi, takođe u MZ Mladost, na igralištu kod Zoološkog vrta, oštećeni su letnjikovci, kante i tek posejana trava.

Na udaru vandala nisu samo dečija igrališta već i novopostavljene klupe, kante za smeće i žardinjere koje su postavljene u celom gradu, rekao je Radmilo Guševac, v.d. direktora JKP „3.oktobar“.

„Kako radnici  „3. oktobra“ postavljaju klupe i kante po gradu tako nakon mesec do dva  dođe do uništavanja istih te bih još jednom zamolio da  se takve stvari ne rade“, naglasio je Guševac.

Radnici JKP „3.oktobar“ rano jutros su izašli na igralište i u toku dana će sanirati sve što su počinioci uradili tokom vikenda.

Rešenje, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale, zasigurno jeste postavljanje video nadzora, ali pre svega je potrebna odgovornost i svest pojedinaca, ali i svih građana da je svojina grada i svojina svih nas.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here