0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Zbog proboja na kotlu Borani do sutra bez grejanja

Zbog proboja na kotlu broj 2, od ranih jutarnjih sati došlo je do prekida grejanja u celom gradu. Zaposleni u ovom preduzeću intenzivno rade na sanaciji kotla kako bi se što pre sanirao kvar i stabilizovalo grejanje.

Vršilac dužnosti direktora JKP “Toplana”, Dragan Veličković, objasnio je da su najveći problemi zastarela oprema i nedostatak stručne radne snage, ali da svi zaposleni ulažu maksimalne napore kako bi se održao redovan režim grejanja do kraja grejne sezone.

“Više puta sam o tome govorio i na Skupštini grada , Oprema je takva kakva jeste. Procena je da ćemo možda u toku večernjih i noćnih sati osposobiti kotao broj 2 i početi da grejemo u jutarnjim satima. Imamo problem i sa zastarelom opremom, ali i sa nedostatkom stručne radne snage, što sam više puta naglasio i jednostavno radimo ono što možemo i kako najbolje možemo”, objasnio je Veličković.

Dodatni problem borskoj toplani predstavlja i nedostatak kvalitetnog uglja koji se veoma teško nabavlja.

Ozbiljno je pitanje šta je to kvalitetan ugalj. U današnje vreme teško je doći do bilo kakvog uglja, tržište uglja je takvo kakvo jeste, neću se vraćati na ono što je nekad bilo. Teško je doći do uvoznih ugljeva koji su visokokalorični. Dovijamo se na razne načine. Imamo ugljeve koji su nam blizu, koji su mogli da se dopreme, to su ugljevi prevshodno iz Banovića. Nabavljamo i staramo se kako znamo i umemo da obezbedimo i visokokalorične ugljeve, jer bez njih nema dobrog grejanja”,dodao je Veličković.

Na pitanje da li će biti umanjeni računi za grejanje,, v.d. direktora JKP “Toplana”,je rekao da se sugrađanima kada nije bilo grejanja uvek izlazilo u susret, jer su građani tada bili primorani da koriste druge resurse za dogrevanje stanova, pa će tako biti i sada.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here