14 C
Bor
14, apr, 2024

Problem grejanja u Boru dotrajala oprema i postrojenja i toplovodne mreže

Zbog kvara na kotlu broj 2 u gradskoj toplani usled čega je došlo do prekida u isporuci toplotne energije, ali i lavine komentara na društvenim mrežama, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, održao je konferenciju za novinare.

Grejanje je oduvek bilo tema za sakupljanje političkih poena, rekao je gradonačelnik i podsetio da je toplana izgrađena davne 1986.godine i da godinama nije ulagano u opremu, zbog čega sada nastaju problemi.

Želim da ih pitam šta ste radili od 2000. godine i šta ste uradili da rekonstruišete postojeću toplanu i da li ste svesni da ugalj iz 2008.godine nikada nije plaćen, a dug je narastao na 600 miliona dinara. Grad će morati da plati, kao što će morati da plati i plaća EPS-u dugove za električnu energiju iz prethodnih godina i to Borani treba da znaju. Kada se kaže da je grad dao milijardu i 300 miliona dinara, od tog novca je prošle godine dato EPS- u 600 miliona za zaostale obaveze iz 2002.godine“, naglasio je gradonačelnik, Aleksandar Milikić.

Na komentare koji su se pojavili na društvenim mrežama gradonačelnik je rekao da je Bor multinacionalni grad u kome nesme da bude mržnje među ljudima, a najmanje mržnje  prema tome ko je odakle i koje je nacionalne i verske pripadnosti.

Zbog problema u grejanju Gradsko veće uputilo je preporuku Nadzornom odboru i rukovodstvu JKP „Toplana“ da se januarski računi umanje do 15 odsto.

Kvalitetno grejanje Borani će dobiti izgradnjom nove toplane za koju je obezbeđena lokacija i urađen projekat priključenja na postojeći toplovod, a gradnja će započeti u junu ove godine.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here