12 C
Bor
29, sep, 2023

Članovi Štaba za vanredne situacije rad u prošloj godini ocenili pozitivno

Na sednici članova Štaba za vanredne situacije usvojen je izveštaj o radu za proteklu godinu, o kome će završnu reč dati odbornici na narednoj sednici gradske Skupštine. Razgovaralo se i o planovima i zadacima za ovu godinu.

Prošla,  2022. godina ocenjena je kao veoma uspešna jer je rad Štaba za vanredne situacije podignut na viši nivo, rekao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća i Štaba za vanredne situacije.

„Uspeli smo da formiramo jedinicu civilne zaštite opšte namene što  većina gradova u Srbiji nije. Zaokružili smo ceo sistem i uspeli da stvorimo sistem civilne zaštite koji je potpuno funkcionalan i  spreman, pre svega za požare na otvorenom prostoru. U sklopu našeg plana spašavanja uspeli smo da zaokružimo proces i završimo sve što se tiče obaveza koje pripadaju gradu u sistemu civilne zaštite“, istakao je Aleksić.

U ovoj godini nastaviće se sa opremanjem i obukom jedinica civilne zaštite, a u planu je ažuriranje procene rizika i plana zaštite spasavanja.

„Ono. što nama predstoji u toku ove godine je da zaokružimo i pojačamo sistem uzbunjivanja. Akustična studija koju smo radili pokazala je da pošto se grad širi, da je potrebno da se dogradi sistem za javno uzbunjivanje, da se  nastavi sa opremanjem i obukom jedinica civilne zaštite opšte namene i ono što predstoji kao veliki posao je da se uradi ažuriranje procene rizika i plan zaštite spasavanja“, dodao je Danijel Aleksić.

Ove  tri stvari biće prioritet članova Štaba za vanredne situacije za 2023.godinu.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here