9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Sneg na saobraćajnicama koje održava „Preduzeće za puteve Zaječar“

Sneg nije iznenadio zaposlene u JKP “3.oktobar” i svi putni pravci na teritoriji grada Bora  koje održava zimska služba ovog preduzeća su prohodni. Mehanizacija je na terenu, čisti se sneg i posipaju so, rizla I agregati kako se bi se sprečilo stvaranje leda

“Grad Bor je još jednom pokazao odgovornost prema svojim sugrađanima, mehanizacija je na terenu, u stalnom kontaktu smo sa poverenicima civilne zaštite u selima i svi putevi u selima su prohodni “, rekao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika.

Problemi postoje  na državnim putevima koji su u nadležnosti „Preduzeća za puteve Zaječar“.

 “To su putevi državnog reda i to je stari put za Zlot, put  Brestovac – Metovnica i obilaznica oko grada, i moram da napomenem da ti putni pravci nisu očišćeni. Na starom putu za Zlot zaglavio se autobus koji je prevozio učenike, gde smo mi reagovali. Apelovali smo više puta na preduzeće za puteve Zaječar da očisti te putne pravce koji su i dalje kritični za kretanje, na žalost još uvek niko nije reagovao”.

Zimska služba JКP „3.oktobar“  je u kontaktu sa poverenicima civilne zaštite u borskim selima zbog veće količine snega koji je tamo pao  i ukoliko bude potrebe uključiće se i dodatna mehanizacija kako bi se očistili svi putni pravci ka svakom selu, naglasio je v.d.direktora JKP “3.oktobar”, radmilo Guševac.

“U narednom period očekuju se ledeni dani bez padavina, ali će zimska sluđba biti u pripravnosti i na saobraćajnice konstantno posipati  so”, dodao je Guševac,

Na zalihama ovog komunalnog preduzeća ima dovoljno soli, rizle i agregata.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here