7 C
Bor
17, maj, 2024

U JKP „3.oktobar“ stigla nova radna mašina za uređenje atarskih puteva

Nastavljena je nabavka novih radnih mašina za javno komunalna preduzeća. U JKP „3.oktobar“ danas je stigla radna mašina – traktor koja će služiti za održavanje i uređenje atarskih puteva.

„Grad  Bor će biti definitivno biti jedini grad u Srbiji sa ovakvom mašinom koja može da  uređuje seoske i atarske puteve. Veoma sam srećan zbog toga, jer u gradu Boru ima nekoliko stotina kilometara atarskih puteva koje treba urediti i sa ovom mašinom čim  vremenski uslovi budu dozvolili krenućemo da radimo puteve. Njen zadatak je da tamo gde nemamo asfalt, tamo gde nije planirano da se asfaltira ove i narednih godina, drobi, melje put, taba, ravna, pravi kanale pored puta i na taj način će omogućiti  našim sugrađanima da lakše dođu do svojih njiva“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ovo je 16 radna mašina koju je dobilo ovo komunalno preduzeće u prethodne dve godine,  a za njenu nabavku iz budžeta grada izdvojeno je 57 miliona dinara.

„Snaga ove mašine je u rangu snage velikog utovarivača. Za sada je stigao jedan priključni element, stabilizator tla, a već sledeće nedelje stići će vučni grejder koji ide iza ove radne mašine i vibro ploča koja će  da taba i sabija put, a koja ide ispred mašine“, ističe v.d. direktora Radmilo Guševac.

Narednih dana u JKP „3.oktobar“ stići će i nov buldozer, a za ovu godinu u planu su još dve radne mašine koje su neophodne kako bi se kapacitet ovog preduzeća podigao na još viši nivo.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here