9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Radionica o unapređenju turističke ponude kulturnog nasleđa

Napretkom  digitalne  tehnologije ubrzan je i digitalni marketing koji se sve više koristi u svim sferama života.  Uz pomoć savremene tehnologije olakšan  je i ubrzan pristup željenim podacima.

Danas se turistička ponuda  predstavlja na jedan drugačiji način koristeći digitalne alate i digitalni marketing .  Istočna Srbija je veoma bogata turističkom ponudom, kako sa kulturnim sadržajem tako i sa prirodnim nasleđem. O tome kako unaprediti turističku ponudu kulturnog nasleđa, bilo je govora na radionici koju je organizovala Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije (RARIS).

“Kako bi se turisti zainteresovali potrebno je da turistička ponuda bude prikazana na način na koji to posetioci žele da vide, kratko, jednostavno i praktično. U svrhu promocije turističke ponude može se koristiti virtuelna realnost, izmenjena stvarnost i drugi alati kao što su hologrami”, rekao je Vladan Jeremić, direktor RARIS-a

Ideja  radionice je da se ohrabre svi muzeji  i da im se pomogne da u svoje sadržaje uvrste i nove projekte. Bor je na takvoj lokaciji da može da učestvuje na dva prekogranična projekta sa Rumunijom i Bugarskom gde je za ova dva programa na raspolaganju više od sto miliona evra.

Učesnicima radionice prezentovano je više desetina različitih alata koji se već koriste, a na primerima dobre prakse informisani su o tome šta i na koji način u budućnosti mogu da rade.

“Digitalizacija je odavno ušla u turizam, međutim postoje i drugi digitalni alati koji se danas mogu koristiti, ali i napredne tehnologije koje idu u korak sa današnjom generacijom, kao što su pravljenje hologramskih projekata. Nešto jednostavnije od toga je digitalni marketing odnosno korišćenje društvenih mreža u svrhu promocije i marketinga”, objasnio je Srđan Pilipović, direktor marketinške agencije iz Beograda.

Radionici su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, muzeja i turističkih organizacija iz Bora, Majdanpeka, Zaječara, Knjaževca i Negotina.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here