-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Pred narednu sednicu Skupštine, zasedalo Gradsko veće

Na narednoj sednici Skupštine grada naći će se preko 30 predloga Odluka koje su danas usvojili članovi Gradskog veća.

Predlogom odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na potesu Trujkanov potok, kao i predlogom odluke o pristupanju izradi izmene i dopune Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor.

U narednih osam meseci uradiće se kompletan plan novog, savremenog naselja seoskog tipa, koje će pored osnovnih infrastrukturnih objekata imati i definisanu lokaciju na kojoj će biti škola, ambulanta, crkva, sportski tereni i sve ono što je neophodno jednom naselju po najsavremenijim standardima, rekao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

„Po stupanju na snagu ove odluke počinje i javni uvid gde će svi moći da daju svoje predloge i sugestije za formiranje ovog naselja. Posle toga stručna komisija grada izvršiće kontrolu, plan ponovo ide na javni uvid, gde će opet svi moći da daju predloge i gde će se tačno videti granice naselja i gde će koji sadržaj biti u naselju. Nakon svega toga stupa se u izradu plana. Grad Bor će u svakom mestu gde se odvija rudarenje i u svakom mestu koje je potencijalno za preseljenje, predstaviti svoj plan“, objasnio je Marić.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predloge o razrešenju i imenovanju predsednika i članova nadzornog odbora borskih javno komunalnih preduzeća, a takođe su Skupštini predložili da se za direktora JKP „3.oktobar“ imenuje Radmilo Guševac, a za JP „Bogovina“ Nataša Jovanović, dosadašnji vršioci dužnosti direktora ovih preduzeća.

Između ostaloga odbornici će odlučivati o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na program rada javno komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Bor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here