-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Počela ski sezona na Crnom Vrhu

Na samom početku zvanične ski sezone na Crnom Vrhu, koja je počela juče, zabeležena je dobra posećenost skijaša i ljubitelja zimskih sportova. Iako je temperatura ispod nule skijaši ističu da su uslovi za skijanje idealni, debljina snega je 25 santimetara, a staze su dobro utabane.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić,  obišao je skijalište, kako bi se uverio da je sve spremno za skijanje.

Milikić Crni vrh„Ja sam uvek srećan kada se otvori sezona na Crnom Vrhu, zato što je meni Crni Vrh veoma drag, između ostalog učestvovao sam u izgradnji svih ovih objekata i kompletnom puštanju u rad žičare. Ja sam u subotu bio ovde da vidim kako teku radovi na tabanju staze i postavljanju znakova i signalizacije. Imao sam priliku da vidim da je staza spremna za skijanje, ima dovoljno snega“, rekao je gradonačelnik.
Po mišljenju gradonačelnika Crni Vrh je jedno od najlepših skijališta u Srbiji koje ima dve ski staze od 800 i 1600 metara, ski put, žičaru kapaciteta 1200 mesta i sidro kapaciteta 30 skijaša. U toku je nabavka i novog tabača, pa će kvalitet staza za skijanje biti još bolji.

tabač

„Tokom leta Sportski centar će proširiti kapacitete, da objekat na skijalištu radi tokom cele godine, jer ovde nije lepo samo zimi kada je sneg, nego i u letnjem periodu. A ono što je bitno je da će žičara biti u funkciji panoramskog razgledanja. Bor i okolina su prelepi i potrebno je malo više raditi na tome da se iskoriste ti potencijali u promociji turizma“, dodao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

 

Cena ski pasa ostala je nepromenjena i iznosi 300 dinara, a radno vreme skijališta je svakog radnog dana i vikendom od 10 do 16 časova. Skijaši mogu da se okrepe toplim napicima u kolibi čije je radno vreme isto kao i skijališta, od 10 do 16 sati. Na skijalištu svakodnevno dežura i medicinsko osoblje, naglasila je Bojana Dlbokić, v.d.direktora Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here